Sudjelovanje doktoranada na međunarodnim radionicama

Osim individualnih sudjelovanja na brojnim znanstvenim skupovima, doktorandi Poslijediplomskog doktorskog studija Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu zadnjih godina kolektivno sudjeluju na hrvatsko-slovenskoj i hrvatsko-njemačkoj doktorskoj radionici u organizaciji Doktorskog studija kao i na Festivalu povijesti – Kliofest u Zagrebu, History Festu u Sarajevu, Desničinim susretima u Zagrebu, doktorskoj radionici u Puli i ljetnoj školi međunarodnog projekta “Ko je prvi počeo? Istoričari protiv revizionizma” na Fruškoj gori.

Sudjelovanja doktoranada na spomenutim međunarodnim radionicama često su omogućena posebnim preporukama njihovih nastavnika, koji im nastoje otvoriti i razna druga akademska vrata.

Početkom srpnja 2019. nastavnici i doktorandi proveli su ugodno neformalno druženje u pivnici u Zagrebu povodom kraja akademske godine, što bi također trebala postati još jedna tradicija Doktorskog studija.

Natječaj za upis na sveučilišne poslijediplomske doktorske i specijalističke studije u ak. godini 2019./2020.

Natječaj je otvoren od 2. do 30. rujna 2019. Natječajna dokumentacija šalje se poštom na adresu Filozofskog fakulteta u Zagrebu ili se predaje osobno u Urudžbeni ured FF-a.

Dodatne natječajne upute vezano za Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu dostupne su na poveznici:

Natječaji za upis

Dan otvorenih vrata poslijediplomskih studija Filozofskog fakulteta u Zagrebu

U četvrtak, 19. rujna 2019. godine od 14 do 19 sati u Knjižnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu održat će se Dan otvorenih vrata poslijediplomskih studija Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Cilj Dana otvorenih vrata je omogućiti potencijalnim budućim doktorandima da se dodatno upoznaju s ponudom poslijediplomskih doktorskih studija, njihovim programima, uvjetima upisa, načinima studiranja i plaćanja te mnogim drugim informacijama.

Na Danu otvorenih vrata predstavit će se i Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu.

Pozivamo sve zainteresirane koji su u mogućnosti da dođu na Dan otvorenih vrata!