Gostujuće predavanje “Tršćansko pitanje i jugoslavenska vanjska politika. Istraživački izazovi i historiografski problemi”

Dr. Federico Tenca Montini održat će u sklopu Doktorskog seminara Poslijediplomskog doktorskog studija Moderna i suvremena hrvatska povijest u europskom i svjetskom kontekstu predavanje Tršćansko pitanje i jugoslavenska vanjska politika. Istraživački izazovi i historiografski problemi u subotu, 16. siječnja 2021. s početkom u 10 sati.

Slušanje predavanja bit će omogućeno putem linka nakon prethodne prijave predmetnom nastavniku.


Započela nastava u novoj akademskoj godini

U prosincu 2020. godine započela je nastava na Poslijediplomskom doktorskom studiju Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu u akad. god. 2020./2021. Raspored nastave proslijeđen je svim doktorandima i objavljen na ovoj web-stranici u rubrici Satnica. Osim za dosadašnje polaznike doktorskog studija, nastava je započela i za novu generaciju doktoranada u koju je, usprkos pandemijskim uvjetima, upisano sedmero vrlo motiviranih kandidata. Nastava se u skladu s općom situacijom odvija na daljinu, a izvodi ju – uz profesore s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu – i niz gostujućih predavača iz Hrvatske i inozemstva.