Održan sastanak s novom generacijom upisanih doktoranada

U srijedu, 22. prosinca 2021. u 18 sati održan je uvodni sastanak u virtualnom obliku s novom generacijom doktoranada upisanih u prvu godinu.

Riječ je o novih šestero polaznica i polaznika Poslijediplomskog doktorskog studija Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu. Početak nastave bit će u siječnju 2022. godine prema rasporedu koji će biti uskoro objavljen na našim web-stranicama.

S novim doktorandima sastanak su održali novi voditelj doktorskog studija prof. dr. sc. Damir Agičić (koji je zamijenio dosadašnju voditeljicu prof. dr. sc. Iskru Iveljić) i tajnik doktorskog studija doc. dr. sc. Branimir Janković.

Sudjelovanje na doktorskoj radionici u Grazu 2021.

Doctoral Program Southeastern Europe Sveučilišta u Grazu organizirao je 16. i 17. prosinca 2021. godine doktorsku radionicu o kojoj smo već obavještavali.

Radionica je zbog izmijenjenih epidemoloških uvjeta ipak održana u virtualnom obliku.

Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu na radionici su predstavljali doktorandi Marina Alia Jurišić (s izlaganjem “Maja Buždon’s Command in the Stara Gradiška Concentration Camp”) i Vinko Kovač (s izlaganjem “Discourse Alternations in „Love“ Ads During the Early Stage of HIV/AIDS Pandemic in Croatia Through the 80s and 90s”).