Sudjelovanje na doktorskoj radionici u Austriji

Sveučilište u Grazu (Doctoral Program Southeastern Europe) uključilo je u organizaciju svoje doktorske radionice krajem zimskog semestra (Semester Retreat WS 2019/2020) Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu.

Doktorska radionica održana je od 15. do 17. siječnja 2020. godine u dvorcu Retzhof (Wagna, Leibnitz). Doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti predstavljali su nastavnici dr. sc. Igor Duda i dr. sc. Branimir Janković (tajnik studija) te doktorandi Tina Filipović, Marino Badurina, Karlo Držaić i Nikola Tomašegović. Program prvog dana sastojao se od predstavljanja i komentiranja različitih teorijsko-metodoloških i istraživačkih tekstova, a drugog i trećeg dana od predstavljanja tema doktorskih radova (prema strukturi: Introduction, State-of-the-Art, Research Goals, Research Questions, Theory, Methodology, Starting Empirical Insights, Expected Analytical Results) i diskutiranja o njima.

Radionica se odvijala na engleskom jeziku, a uz četvero doktoranada doktorskog studija iz Zagreba sudjelovalo je desetak doktoranada doktorskog studija iz Graza (doktorski programi Southeastern Europe i Law and Politics) te njihovi nastavnici dr. sc. Karl Kaser, dr. sc. Florian Bieber, dr. sc. Hrvoje Paić i drugi.

Nadamo se da ćemo sljedeću zajedničku doktorsku radionicu krajem zimskog semestra naredne akademske godine održati u Hrvatskoj u siječnju 2021. godine u suorganizaciji sa Sveučilištem u Grazu.

Prethodna obavijest:

Suorganiziranje doktorske radionice sa Sveučilištem u Grazu