Sudjelovanje na History Festu u Sarajevu

Na šestom History Festu – koji se odvijao od 7. do 12. lipnja 2022. u Sarajevu – i ove su godine sudjelovali doktorandi i doktorandice Poslijediplomskog doktorskog studija Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu. Program History Festa uključivao je i ljetnu školu i radionicu Reprezentacije nasilja u jugoistočnoj Evropi 20. stoljeća na kojoj su izlagali doktorandi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Iz Hrvatske su izlagali doktorandi našeg doktorskog studija Marino Badurina (“Žrtva, pravednik, pobjednik: ratovi i nasilje 1990-ih godina”), Marina Alia Jurišić (“Maja Buždon, zapovjednica logora za žene i djecu u Staroj Gradiški i načini na koje se govorilo o njezinim zločinima i nasilju”) i Bruno Raguž (“Prešućivanje nasilja u javnom i kulturnom diskursu povodom obilježavanja stote godišnjice D’Annunzijevog zauzimanja Rijeke, 1919−2019.”).

Njihova izlaganja pratili su i tajnik doktorskog studija doc. dr. sc. Branimir Janković (jedan od suorganizatora i moderatora ljetne škole i radionice), kao i voditelj doktorskog studija prof. dr. sc. Damir Agičić.

Program, opširnije obavijesti, fotografije:

https://www.historyfest.ba/

https://www.facebook.com/History-Fest-1853255024801877/

S lijeva na desno: Branimir Janković, Marino Badurina, Bruno Raguž, Marina Alia Jurišić, Damir Agičić, Husnija Kamberović
Ljetna škola i radionica, panel u subotu, 11. lipnja 2022.
Večernje druženje