Sudjelovanje nastavnika i doktoranada na History Festu 2024.

Na osmom History Festu, koji je održan od 4. do 9. lipnja 2024. u Sarajevu i Mostaru, sudjelovali su i nastavnici (Damir Agičić, Hrvoje Klasić, Branimir Janković) i doktorandi (Marino Badurina, Bruno Raguž, Ivan Bubalo) Moderne i suvremene hrvatske povijesti u europskom i svjetskom kontekstu.

Na doktorskoj radionici izlagali su doktorandi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke. Središnja tema bio je Ustav SFR Jugoslavije iz 1974. godine – povodom njegove 50. obljetnice – o kojem se govorilo iz različitih nacionalnih, tematskih i metodoloških perspektiva.

Doktorand Marino Badurina imao je izlaganje „Ustav SFRJ iz 1974: udžbenici, sinteze, osvrti“, Ivan Bubalo „Ustav 1974. i vanjska politika“, a Bruno Raguž „Važnost Ustava iz 1974. za formiranje sustava zaštite čovjekove sredine“.

Doktorsku radionicu moderirali su Branimir Janković i Adnan Prekić, koji su zajedno s Dubravkom Stojanović i Hannesom Granditsem te Husnijom Kamberovićem i Edinom Omerčićem sudjelovali u njezinom organiziranju.


Opširnije o History Festu i njegovom programu na sljedećim poveznicama:

https://www.historyfest.ba/


Fotogalerija:

Izlaganja na prvom panelu doktorske radionice

Izlaganja na drugom panelu doktorske radionice